Karedok nyaetamangrupakeunkadaharankhasSundaanu dipikagemar
ku masyarakat kulantaran rasa na nu enak sareung
hargana anu murah,karedokdisebutuniklantarankabéhlalabnamasihseger,
teungaliwatanprosésmasaknepikakandungangizijeungseratnalobapisan
Tiasa oge dijadikeun kanggo rencang sangu
biasana karedok di ical na di bungkusan nganggo daun cau sareung koran cara
ngajualna henteu di iderkeun tapi anu meserna tiasa dongkap langsung kawarung
anu sok ngicalan lotek,karedok,sareung rujak uleg, urang tiasa meser karedok
anu sami sareng kahoyong urang ,anu bade di damel dina karangan bahasan iyeu
nyaeta karedok sayur,didieu bade didugi keun naon bae anu kedah di persiapkeun
lamun urang bade ngadamel karedok sorangan di rompok
Bahan–bahan anu kedah
di persiapkeun lamun urang bade ngadamel karedoksayur nyaeta:bonteng, engkol, kacang panjang, surawung, toge, jengterong,
sedengken cara ngadamel sambelna:cengek, suuk, muncang, asem,
gula. anu di renosdinacoetsakabehbahannadihijikeun.Ngolahnasaruajeungnyieunlotek.
Alat-alat na
nyaeta : peso, coet,panggerus,sosodet. Cara ngadamelna aya sababaraha tahap
diantarana, kahiji ngageurus cengek, uyah, suuk,jeung cikursakucupna tanbahkeun
tarasi jaueng gula beureum, kadua tambahkeun cai asem di gerus deui nepi ka campur
rata sadaya sareung bungbuna, jeung anu katilu lebetkeun sayuran anu tos di
persiapkeun tadi hiji-hiji kana coet terusaduk nepi karata sareung bungbuna
amih leuwih enak tambahkeun uwuran goreng bawang jeung kurupuk.
Mung sakitu karangan eksposisi ti sim kuring
moga-moga manfaat kanu maca.
0 komentar:
Posting Komentar